Open tuinen dagen 2023

Wat zijn dat nu eigenlijk? Open tuinen dagen??

Het Open Tuinenweekend is een landelijk evenement. Dit jaar valt het op zaterdag 17 en zondag 18 juni. Bij Ons Buiten hebben we die dagen activiteiten gepland van 13:00 uur tot 20:00 uur. Een mooie gelegenheid om andere tuinliefhebbers te ontmoeten, tips en trucs uit te wisselen en vernieuwende ideeën op te doen voor je eigen tuin. Het is eigenlijk aan eenieder laten zien wat er zoal leeft, groeit en bloeit op onze tuinvereniging. Om deze dagen extra gezellig en toegankelijk te maken voor iedereen, van jong tot oud, hebben we op deze dagen speciale activiteiten georganiseerd op de tuinen en op het plein.

Wat is er zoal te doen?

Op zaterdag en zondag kunt u genieten van Livemuziek op het plein van 16:30 uur tot 19:30 uur. Natuurlijk ook dit jaar, is er weer een BBQ met heerlijke hamburgers die voor u worden gebakken. Een biertje drinken op het plein, vers voor u getapt!

Voor de zoetekauw is er onze eigen suikerspin machine, waar iemand een heerlijke suikerspin voor u zal draaien. Kortom een lekker hapje en drankje en uiteraard volop gezelligheid.

Zoals altijd is er ook weer een speciale loterij met een mooie hoofdprijs.

Het plein is het hart van de vereniging. Daar zullen de meeste festiviteiten dus plaatsvinden.

Bekijk de diversiteit aan tuinen van onze leden door een fijne wandeling te maken over ons complex. Een aantal tuinen biedt leuke kinderactiviteiten, waarover zo meer. Ook mag u deze dagen rommelmarkt houden op uw tuin: verkoop spulletjes die u niet meer nodig heeft op de tuin of stekjes van planten. Het wordt dus fijn ronddwalen over de vereniging…. Goed voor de stappenteller!

Op zaterdag is er een workshop bloemschikken voor jong en oud van 13.00 tot 14.30 uur.

Op beide dagen van 13.00 uur tot 15.30 uur zijn er speciaal voor de kinderen leuke activiteiten georganiseerd. We hebben een aantal tuinders bereid gevonden om te helpen met deze activiteiten. Het zou natuurlijk onwijs leuk zijn als er veel kinderen op afkomen! De kinderen krijgen een stempelkaart, zodat iedereen alle spelletjes kan doen. Bij inlevering van een volle stempelkaart krijgen de kinderen een leuke goody bag mee naar huis.

De volgende spelletjes/activiteiten zullen beide dagen gehouden worden:

Aardappel lopen met lepel
Ouderwets zaklopen
Schminken
Springkussen
Een heerlijke suikerspin
Ring gooien
Blik gooien
Koekhappen
Knikkertenenspel
Snoephappen in water

We zijn enorm blij met alle toegezegde vrijwillige inzet van leden tot nu toe! Maar zoals altijd, kunnen we nog wel wat extra hulp gebruiken. Als we allemaal een paar uurtjes meehelpen, kan iedereen optimaal genieten van deze twee dagen. Waag je een keer aan iets anders dan tuinieren, stap uit uw comfortzone en we maken er met elkaar twee mooie dagen van. Zonder vrijwilligers is een vereniging tenslotte niets… Er staan o.a. nog een paar gezellige bar en BBQ-diensten open, stuur een mailtje!

En kan iemand vast mooi weer regelen? Tot 17 en 18 juni!


Terug naar overzicht