Tuinkeuringen

Alle tuinen worden 3x per jaar gekeurd door vrijwilligers van de tuinkeurderscommissie, te weten in mei, juli en september. Als er aanmerkingen zijn ontvangt u een briefje aan uw tuinhek. Na 2 weken volgt er herkeuring. Zijn de pijnpunten dan niet opgelost? Dan neemt het bestuur contact met u op.

De punten die geregeld zijn in de reglementen en die meegenomen worden in de tuinkeuring zijn als volgt:

 • De heg aan de voorzijde met een max. hoogte 80-100 cm dient netjes onderhouden te zijn. Hoektuinen hebben een hoogte van max. 180cm.
 • Onder de heg dient onkruidvrij gehouden te worden.
 • De greppel tussen de individuele tuinen. Ieder lid hoort 1 greppel vrij van onkruid en andere zaken te houden ten behoeve van afwatering. Je hoort de greppel rechts van je te onderhouden als je op het pad staat en met je neus naar de tuin.
 • De slootkant. De meeste tuinen grenzen ook aan een binnen- of buitensloot. Ook deze waterkant hoort netjes vrij van begroeiing gehouden te worden. Uiteraard wordt er geen riool geloosd op of andere zaken gedumpt in de sloten.
 • Afval/vuilniszakken dient afgevoerd te worden. Niet alleen het huis/tuin/keukenafval, maar ook restjes hout etc dat geen nut meer heeft nadat een huisje is opgeknapt.
 • Verder wordt er naar de algehele staat gekeken. Ziet de tuin/het huisje er verwaarloosd uit dan zal het bestuur contact opnemen.
 • We zien steeds meer tuinen die al bij het entreehek afgesloten zijn, we vragen jullie met klem om toegang te houden voor keurders om hun werk te doen. 
 • Om de tuinkeuringen mogelijk te maken geeft artikel 16 van het reglement aan dat tussen de 1e en de 15e van de maanden mei t/m september tuinen niet afgesloten mogen zijn. Indien een tuin in deze periode toch afgesloten is, wordt door het bestuur het slot of sluiting geforceerd.

Verder zijn er nog 2 algemene regels:

 • Zeil op de grond mag alleen van oktober tot maart.
 • U bent verplicht een tuinnummer aanwezig te hebben bij uw entreehek.

  Heeft u een moeilijke periode en wil het even niet lukken met de tuin? Neemt u alstublieft contact op met het bestuur. Als we weten dat u worstelt met gezondheid of privézaken dan is er heus begrip dat uw tuin tijdelijk niet op de 1e plaats komt. We kunnen in gesprek met elkaar of er tijdelijk hulp nodig is en wat een reële periode is om de tuin aan te houden in afwachting van verbetering van de situatie. Wacht niet tot het bestuur met waarschuwingen bij u komt, maar neem zelf initiatief. Dan komen we er vast uit met elkaar.